Cursus

Leuk dat je interesse hebt om te leren dansen! Bij ons kun je cursussen volgen in verschillende disciplines en op verschillende niveaus. Lees rustig door welke keuzes wij bieden. We proberen iedereen te bedienen in een bekende taal. Voel je vrij om te vragen om uitleg in Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans of handen en voetentaal. Ook al spreken wij jouw favoriete taal maar matig, wij doen ons best. In de praktijk geven wij instructie in het Engels, tenzij iedereen Nederlands spreekt. Omdat wij samen leren dansen laten we je vaak gewoon voelen hoe het gaat, zonder overbodige woorden.

Een les duurt 50 minuten, kom iets eerder voor registratie en om je dansschoenen aan te trekken. Houd er in je planning rekening mee dat we meestal 10 minuten langer doorgaan om een uitlegvideo op te nemen en om als lesgroep een laatste nummer te dansen.

Wij zien danslessen als gezonde basis om met plezier mee te kunnen doen aan Socials. Je docenten gaan ook regelmatig naar Festivals, voor inspiratie en om de nieuwste trucs te leren van internationaal bekende artiesten. Wij geven aanbevelingen voor events in de regio waar wij van denken dat je daar met jouw niveau succesvol aan kunt deelnemen.

Wil je deelnemen aan een dansles of cursus, terwijl je geen eigen partner hebt? Geen probleem. Om didactische redenen wisselen we iedere paar minuten van danspartner. Je bent natuurlijk ook vrij om op een Social of in de loop van een cursus iemand te vragen om voor een volgende cursusperiode samen in te schrijven. Voor je danspartner betaal je half geld (of jullie krijgen beiden 25% korting).

Tuesday Kizomba Practise

Wekelijks kun je bij ons een avond van 19:30 tot 22:30 begeleid oefenen. We beginnen met een les van drie kwartier, waarin we eerst enkele basics doornemen om te komen tot een figuur dat boeiend is van Novice (Beginner) tot en met Intermediate (Geoefend). Je mag de gehele avond dansen voor de prijs van een les van 50 minuten (en dus kun je ook inschrijven voor een serie lessen op deze avond).

Prive les

Boek een prive les (als Single of als Couple) om het standaard programma gestructureerd te leren, op een flexibel tijdstip en zonder nieuwsgierige blikken van klasgenoten. Omdat je de volle aandacht hebt van je leraar leer je sneller en kan meer aandacht besteed worden aan jouw specifieke vragen. Ook kun je op een efficiënte manier alle kennis opdoen die nodig is om in te stromen bij een cursus op hoger niveau. Om een openingsdans (voor je bruiloft of ander event) te leren heb je meestal vijf prive lessen nodig.

Experience This!

Reken op een intensieve les van vijftien tot twintig minuten. Je danst eerst de basismoves die je kent, met je leraar - die je vertelt hoe het dansen voelt, en je helpt om je basistechniek te verbeteren. Daarmee is het fundament gelegd om enkele voor jou nieuwe moves te ervaren. Afhankelijk van jouw danservaring zet je daarmee grote stappen vooruit in de lessen die je volgt. Rekening houdend met jouw vaardigheden doen we vaak de meest recente moves van de beste dansers in Europa.

Dans jij als leider, dan ligt de nadruk meer op hoe je de move aanstuurt.

Typisch aan Kizomba is dat het gebruikelijk is om drie nummers met elkaar te dansen, een minuut of tien. In de praktijk bleek dat we in die tijd meerdere tips kunnen meegeven, waarmee jouw dansvaardigheden een flinke impuls krijgen.

Actie 2 + 1

Boek met twee dansers elk een Experience this! en neem een derde danser mee. Ieder van jullie drieën krijgt een experience van een kwartier. In die tijd kunnen de anderen kijken, chillen of samen dansen. Als jullie willen krijg je tips over van rol wisselen, waardoor je ook op Socials meer kunt dansen.

Workshops en Bootcamps

Bij voldoende belangstelling geven wij een Workshop (een uur) of Bootcamp (drie uur). Soms leer je er een spectaculaire move, soms de basics van een minder bekende dans of specialisatie. Laat je verrassen! Tijdens de er op volgende Social alle ruimte om te oefenen.

Info

Graag overleggen we via WhatsApp met je over je (eventuele) inschrijving voor een cursus of enkele dansles, of over andere vragen of wensen die je hebt. Ook voor privé lessen vragen we je via de app te overleggen.