Rollen

Onze dansschool profileert zich met het doorbreken van rolpatronen. Jawel, een vrouw die uitsluitend wil volgen krijgt die ruimte, zoals een man die uitsluitend wil leiden dat ook mag. Andersom kan natuurlijk ook. Verschil tussen de twee rollen is in grote lijnen dat de leider de initiatieven neemt, richting en snelheid bepaalt, terwijl de volger binnen het geboden frame de show steelt. Wij stimuleren dat je beide rollen leert dansen. Om praktische redenen vragen wij je welke rol je ambieert; je zit niet contractueel vast aan die rol.

Een voordeel van beide rollen beheersen is dat je vrijwel niet aan de kant staat te wachten. Ook is het gewoon enorm leuk en verfrissend om te dansen met iemand waarmee je tijdens een dans van rol kunt wisselen. Vooral als beiden er bedreven in zijn levert het een spectaculaire dans op, waar je beiden nog uren of soms dagen door op wolkjes kunt lopen.

Een ontwikkeling die wij stimuleren is Act React in dansen. Samen met anderen zoeken wij naar opvallende en uitdagende choreo's, ook voor Ballroom. Ofschoon het partnerdansen zijn, heb je geen vaste partner nodig; we wisselen tijdens de les iedere twee minuten. Op Socials dansen we telkens een nummer met een danspartner (alleen bij Kizomba is er een norm om drie nummers samen te dansen).