Onbalans 1

Gekleurde polsbandjes.

Jeany Dancer

4/21/20233 min read

Een organisator van feesten start een discussie door een vraag in de groep te gooien.

Hoi allemaal. Onderwerp waar we het over hadden was:
- hoe om te gaan met dat zo weinig volger tickets beschikbaar zijn
- de balans tussen leiders en volgers
- hoe we misbruik tegen kunnen gaan mbt tot volgers die op leider tickets komen
- moet er wel of niet een hybride ticket komen met alle voor en nadelen van dien

Zou mooi zijn als we in deze app een open gesprek kunnen voeren over dit en andere onderwerpen.

Wie weet komen we wel tot nieuwe creatieve oplossingen hier.

Onmiddellijk stromen de reacties binnen. Het onderwerp zit velen dwars. Er wordt meer en sneller geschreven dan een mens kan lezen. In enkele episodes probeer ik een bloemlezing weer te geven van verschillende verhaallijnen. Niet alles wat genoemd is neem ik op, en misschien heb ik ook veel niet of verkeerd begrepen. Op het risico af dat mensen boos worden dat ik ze wel of niet of verkeerd citeer. Wie een eigen bijdrage herkent en deze liever niet door mij geciteerd ziet: geef mij even een berichtje, want dan verwijder ik dat stukje. Ik plaats het echter omdat het deel is van wat mij aan het denken zette over nieuwe ontwikkelingen voor Kizomba en andere dansen. Mijn conclusie is dat dansscholen innovaties kunnen inzetten die het op termijn leuker maken voor iedereen.

Aparte kleur bandje voor leiders/volgers/hybride. Hierdoor kunnen de volgers ook zien welke dames kunnen leiden en hun vragen. Als organisatie kun je in de gaten houden of de hybride ook ongeveer 50/50 danst. En als dit goed werkt kun je uiteindelijk meer volgers tickets verkopen.

Ik ga iets geks zeggen: group ticket

Moet bv 2 leads en 1 follower. Maar iedereen relatief goedkoper uit. Deze tickets in de laatste fase

En bepaalde samenwerkingen met dansscholen? Goede discount als ze een grote groep met 50/50 balans regelen. En de dansscholen mogen dan zelf het spel van 'wie het eerst komt, die het eerst maalt' spelen voor de volgers. Overige volgers betalen dan de normale prijs.

Met House of Tarraxo zijn we nu voor Global Tarraxo aan het kijken in parijs, en hier proberen we elkaar (voornamelijk leiders) te stimuleren om ook mee te gaan. Vanuit een groepsgevoel lukt dit redelijk goed 😁

Yes. Dit was ook mijn suggestie. Net zoals ik ook eerder de vraag stelde: hoe chill is de ervaring dat mensen jou in de gaten houden om te checken of je daadwerkelijk aan jouw rol houdt?

Of kan je vertrouwen leggen in de kopers? Er zijn ook in het verleden dames gewees die de orga hadden benaderd met de vraag: jullie verkopen alleen men/ladies ticket, maar ik ben een dame die leidt. Mag ik een herenticket kopen? Omdat het om bekenden ging, lieten orga dat wel toe. Dus met toestemming en onderling vertrouwen.

Helaas zijn er ook orga die dat niet vertrouwen en dat dus weigeren :/

Ik hoop zelf dat verkoop van hybride tickets kan helpen zonder noodzaak dat dit in de gaten gehouden moet worden. Met als boodschap aan de koper dat ze hier wel stukje verantwoordelijkheid bij dragen.

Nadeel is veel leiders/mannen komen later

Wellicht een idee om alleen folleaders een bandje te geven en niet zo zeer te handhaven. Meer voor de dames een extra indicatie welke andere dames ook kunnen leiden

Even ingaande op het stukje waarbij je aangeeft via via met iemand te zijn gekoppeld voor een couple ticket.. ben je dan verplicht om met elkaar te dansen ? Is dat de etiquette ? Want als je elkaar niet kent en stel de connectie is er niet op de dansvloer (al is dat maar bij enkel 1 van de 2 het geval). Ben je dan verplicht om door te dansen puur omdat je een koppelticket hebt gehaald met de persoon in kwestie ?

Ik ben het overigens wel met je eens dat we oplossingen moeten bedenken voor beginnende leiders, zodat ze minder snel afhaken. Maar die oplossingen moeten niet ten koste gaan van de vrouwelijke volgers.

Absoluut niet. Je bent echt niet verplicht om met elkaar te dansen. Kan me wel voorstellen dat je automatisch geneigd bent om met elkaar te dansen als je samen binnenkomt met coupleticket, maar is echt niet een gedragsregel. It’s always on you what you want to do 😘